Zinkwerken

Waarom zinkwerken laten uitvoeren

Dakwerken Wingene is ook professioneel zinkwerker. Grijze metalen panelen klinken misschien niet aantrekkelijk voor thuis, maar zink heeft enkele verrassende – en aantrekkelijke – voordelen. Zinkplaten zijn zeer kneedbaar, wat betekent dat het zich kan aanpassen aan verschillende stijlen, zowel hoekig als gebogen. De vormen van de individuele zinken panelen worden vervaardigd in een willekeurig aantal vormen, zoals golvende golven, in elkaar grijpende zeshoeken en parallelle richels. Na verloop van tijd maakt de helderdere grijze kleur plaats voor een doffer patina dat kan worden gekleurd met tinten blauw, groen en rood.

Zinkwerken heeft veel voordelen

We horen tegenwoordig veel over groen in huis. Maar hoe zit het met de broeikasgassen die vrijkomen bij de bouw en het onderhoud van de gebouwen waarin we wonen? Hout omgezet in houten lambrisering, schadelijke chemicaliƫn in verf en de wijziging van natuurlijke landschappen zijn slechts enkele van de negatieve milieueffecten van nieuwbouw.

Duurzaamheid
Duurzaamheid

Sommigen denken dat zinken dakbedekking niet milieuvriendelijk is, maar dat is slechts een misvatting. Het smeltpunt van zink is laag, waardoor het minder energie nodig heeft om het een nieuwe vorm te geven voor dakbedekking. Het materiaal is bovendien volledig recyclebaar, zodat de dakbedekking opnieuw kan worden gebruikt als u een nieuwe woning wilt bouwen.

Veel mogelijk
Veel mogelijk

Hoewel elk van de vijf soorten metalen dakbedekkingsmaterialen hun voordelen heeft, komt de keuze uiteindelijk vaak neer op de kosten. Koper kan esthetisch de meest aantrekkelijke van de metalen zijn, maar ook de duurste. Zink is de groenste van de materialen vanwege het lage smeltpunt, maar is ook erg duur. Aluminium daken bieden een geweldige oplossing in kustgebieden en zijn goedkoper dan koper of zink. Staal is het meest gebruikte materiaal, waardoor het minder duur en betaalbaar is als metalen dakbedekking voor zowel huiseigenaren als commerciƫle gebouwen.

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend