Hellende Daken

l

Hellend Dak

Bij Dakwerken Wingene helpen we je ook voor helende daken. Hoe lager een helling, hoe langer vocht op een dak blijft waar het materialen degradeert en zwakke plekken in lekkages verandert. Slecht ontworpen platte daken hebben uiteindelijk problemen met het ophopen van water, wat extreem gevaarlijk is voor een dak.

Voordelen Hellend Dak

Schuine daken zijn enorm veelzijdig. Ze zijn er in een aantal soorten en maten, variërend van eenvoudige dubbelzijdige hellingen tot meer complexe vormen die valleien en heupen combineren. U kunt de grootte en het type kiezen op basis van de algehele architect van uw huis. Een van de meest prominente voordelen van schuine daken is de stijl en esthetiek die ze aan uw huis toevoegen.

Hellende daken bieden een uitstekende thermische isolatie, wat een van de grootste voordelen is van hellende daken. Gebouwen met schuine daken zijn ongeveer 10 tot 15% compacter in vergelijking met gebouwen met een plat dak.

WATERDRAINAGE
WATERDRAINAGE

Hellende daken voorkomen het verlies van energie in een gebouw. Ze zijn zo gebouwd dat er plaats is voor natuurlijke ventilatie tussen het gebouw en de buitenste laag van het dak, wat een cruciale rol speelt bij het besparen van energie.

DUURZAAM
DUURZAAM

Een van de vele voordelen van hellende daken is de opmerkelijke bescherming tegen natuurlijke gevaren voor het milieu. Hellende daken zijn zo gebouwd dat ze bestand zijn tegen wind, water en sneeuw. Dit type daken is sterk, stabiel en zorgt voor een perfecte afvoer van water. Sommige hellende daken kunnen ook waterdicht en brandwerend zijn.

Esthetisch
Esthetisch

U moet ervoor zorgen dat het afvoersysteem van uw platte dak te allen tijde wordt onderhouden om ervoor te zorgen dat er geen water op het dak staat. Bij schuine daken hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Hellende daken zijn duurder dan platte daken, maar de frequentie, aard en kosten van reparatie en onderhoud van hellende daken zijn veel lager.

Voordelen

Beter beheer van energie: Hier is een voordeel dat u waarschijnlijk niet had verwacht. Kouddaksystemen zijn gemaakt om een ​​gemakkelijke luchtstroom in de dakrand en vervolgens uit de nok mogelijk te maken. Het helpt bij het voorkomen van ijsvorming in koele gebieden en het verlagen van de koelrekening in warme gebieden. Het zal u helpen besparen omdat het zowel op dakslijtage als op geld komt. Wat hebben kouddaksystemen nodig? Een steile dakhelling die een overvloed aan lucht binnen toelaat.

Meer opties voor decoratie en stijl: een van de redenen waarom steile daken zo populair zijn, is dat ze beter zichtbaar zijn. Ze laten niet alleen een huis er sierlijker en groter uitzien, ze laten ook meer experimenten toe met decoratieve kappen, inventieve ontwerpen en gevels. Vanuit professioneel oogpunt is een steil dak ook veel gemakkelijker te controleren op eventuele waarschuwingssignalen.

Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of een specifieke nood? Contacteer ons vrijblijvend